Categories
Bäst kreditkort 2020

Bäst kreditkort 2020 och hur vi tänkt

Det tog emot för oss att sammanställa generiska listor då vi trots allt har byggt en automatisk jämförelsetjänst av kort för att undvika just detta. Men nu står vi här 2020 och har sammanställt en lista a la 90-tal med de korten som vi anser vara “bäst” (ja med citattecken och vi alla vet varför – det är inte så enkelt). De flesta andra jämförelsetjänster vi kikat på baserar en sådan lista på högst kickback till dem i storleksordning med en logik som verkar vara: högst kickback först och lägst sist – enkelt. Vi har skrivit en hel artikel om hur riggad jämförelsemarknaden av kreditkort är här.  Vad du vinner eller förlorar verkar inte spela någon roll.

Vi jobbar inte så! Vi har sammanställt vår lista utefter ett generellt värde för dig, förmåner som ingår och försäkringar. Om kortet är svårt att få eller inte har vi helt tagit avstånd ifrån, det brukar mest vara ett sätt att motivera kort med hög kickback som ett bättre alternativ. Vi har även analyserat trender och hur många som blivit rekommenderade ett visst kort.

Nummer ett på vår lista i år är American Express Premium. Vi har inget samarbete med American Express men listar trots detta kortet som “bäst”. Det är framförallt för att du som reser någon gång per år hyfsat lätt kan samla ihop en bonusresa. Om du vill veta mer om detta har vi skrivit en hel artikelserie

Nummer två på listan blir SAS American Express Classic och den största anledningen är att för att om du överstiger en spendering på 100 000 kr så får du en bonusresa för halva poängpriset – vilket du kan läsa mer i artikelserien ovan.

Något att tänka på gällande American Express är att inte alla accepterar AmEx – vilket vi fått själva erfara och höra från våra kunder. Här ser vi två lösningar, den första är att alltid ha med ett annat kort, förslagsvis ett kort med lågt valutapåslag. Den andra lösningen och som vi ser många av våra användare göra är att välja ett annat kort. Ett bra alternativ är isåfall kortet på tredje plats – Komplett Kreditkort.

Trots bristfällig kundtjänst förtjänar kortet sin plats i listan. Största anledningen beror på en generös bonus på 2 procent för alla internetköp och 1 procent på övriga köp. Varje poäng är värd en krona och kan dras av på fakturan. Skulle du vara en stammis på Komplett och göra samtliga inköp utan någon som helst prisjämförelse innan så blir du belönad med fyra procent extra poäng. Värt att notera är att kortet även är helt kostnadsfritt, vilket är en stor bonus. Vill du ha möjlighet för ett extra kort får du däremot titta åt ett annat håll, komplett erbjuder inga extra kort. Du når kortet här. Yes, detta är det första utgivaren vi har ett samarbete men men har inte påverkat vår bedömning av kortet.

På fjärde plats hamnade ännu ett American Express kort nämligen AmEx Blue Cashback och varför ännu ett AmEx? Förklaringen bygger på att AmEx inte har satt en gräns på hur mycket cashback du kan få, en relativt låg årsavgift i kombination med reseförsäkring och andra trevliga förmåner. Men som sagt, AmEx tas inte av alla kortet är perfekt att kombinera med Rebilla Kreditkort som också råkar vara nummer fem på listan.

Rebilla-kortet. Ett kort som på riktigt kort tid har slagit andra kortutgivare på fingrarna med två procent cashback med och en årsavgift på noll riksdaler. Främsta anledningen till att kortet inte toppar listan är för att den totala cashbacken är begränsad till 1000 kr dvs en spendering på 50 000 kr årligen. Vi går igenom kortet i artikeln För- och nackdelar med Rebilla kreditkort.

Som vi var inne på tidigare så har listor något förlegat över sig och vi vet alla att svaret inte är så enkelt som här är “Bäst kreditkort 2020“. Vill du få en bättre uppskattning så rekommenderar vi dig att göra vår analys där vi analyserar hur du spenderat för att matcha dig med ett kort som är skräddarsytt för din livsstil. Den finner du här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *