Categories
Kreditkort utan avgifter Rebilla Kreditkort

För- och nackdelar med Rebilla Kreditkort

Bilden talar för sig själv – Rebilla-kortet är snyggt!

Den fjärde december 2019 lanserade Rebilla sitt kreditkort med 2% cashback på alla köp. Detta gör att kortet snabbt kom med i vår lista Bäst Kreditkort 2020. Syftet med kortet är att skaka om ordentligt i bland befintliga kortutgivare. Rebilla vill erbjuda sina kunder mer värde än sina konkurrenter. Men Rebilla-kortet är egentligen bara första steget i Rebilla’s storslagna planer att erbjuda sina kunder en fullskalig banktjänst.

Går mot strömmen

Rebilla går mot strömmen och höjer sin cashback när andra aktörer minskade värdet på sina kort. Preem gick från 1% cashback till 0,5, Coop sänkte sitt bonusvärde med hälften och Norwegian gick från 1% bonus till 0,5% för att nämna några. Det är ett välkommet tillslag och en perfekt timing av Rebilla att erbjuda 2% cashback.

Rebilla Kreditkort har slopat allt vad avgifter heter

Förutom mer värde tillbaka anser företaget att ett kort inte ska kosta några pengar. Därför har de slopat allt vad avgifter heter. Kortet har ingen årsavgift, inget valutapåslag, inga valutaväxlingsavgifter, inga aviavgifter eller uttagsavgifter (upp till 1000 kr). Där håller de verkligen vad de lovat.

Med en cashback på 2% och nästan inga avgifter låter det som vi har hittat en solklar vinnare av samtliga kort där ute. Vi på Ebbel kan lägga ner vår algoritm och rekommendera Rebilla till alla våra kunder, eller? – nja, så kul ska vi inte ha. Rebilla kortet med sin höga kick-back är ett av de bästa alternativet för dig som spenderar under 50 000kr – därefter hamnar kortet långt ner i listan. Även du spenderar under 50 000 kr så är det forfarande inte säkert att Rebilla är kortet för dig. För att bli helt säker kan du alltid göra en kostnadsfri analys och se om kortet passar dig här.

Den största nackdelen med Rebilla-kortet är cashbacken har en limit på 1000 kr. Därefter finns det egentligen ingen anledning att fortsätta använda kortet.

Om du använder kontanter i uttalandet så är Rebilla så är det bra att känna till att du enbart kan ta ut 1000 kr per vecka.

Rebilla låter som en ny modern bankutmanare och hemsidan samt ansökningsprocessen är riktig smidig. Men där tar det stopp. Rebilla erbjuder inget virtuellt/digitalt kort, inget stöd för Apple Wallet eller möjlighet att betala fakturan med autogiro. När vi frågade Rebilla om de har planer på att möjliggöra autogiro blev svaret – nej. Hur det blir med de andra bitarna återstår att se.

Utöver avsaknaden av digitala kort och andra moderna tjänster så saknar Rebilla även alla former av försäkringar, rabatter och andra förmåner. Är ni två i hushållet och föredrar att slå ihop er spendering kan det vara bra att veta att Rebilla inte erbjuder någon möjlighet till extra kort. Därför anser vi att Rebilla kortet är ett perfekt kort att kombinera med andra kort som erbjuder dessa förmåner.

En sista punkt som kan vara en fördel och en nackdel är att du kan få Rebilla kreditkort trots att du har en betalningsanmärkning. Om du har en betalningsanmärkning lär det bero på att du har haft svårt att betala dina räkningar i tid och trots upprepade påminnelser inte betalt fakturan. Vanligaste anledningarna är att du inte haft pengar eller att du ignorerat fakturan. Om någon av dessa anledningar gäller dig så rekommenderar vi dig starkt att inte använda ett kreditkort. Om du trots detta tänker skaffa ett kreditkort rekommenderar vi dig att spara ihop till en buffert motsvarande tre månadslöner innan du använder ett kreditkort. Kreditkort är aldrig en bra affär om du inte betalar räkningarna till fullo varje månad (med få undantag). Var det en olyckshändelse som var helt utom din kontroll så grattis – Rebilla kortet går att få trots betalningsanmärkning.

För att summera anser vi att Rebilla är en välkommen bankutmanare som faktiskt erbjuder riktigt bra värde till sina kunder. Eftersom kortets förmåner försvinner till stor del efter en spendering om 50 000 kr så anser vi att Rebilla är ett perfekt kort att kombinera med ett annat bra kreditkort. Om du är osäker kan du alltid testa vår analys antingen genom att låta oss analysera dina transaktioner eller genom att du estimerar hur mycket du spenderar på olika kategorier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *