Categories
Betaltjänster Curve Kort utan avgifter Kreditkort inför resan

För- och nackdelar med Curve Blue

Med Curve kan alla dina kort få tillgång till Apple Pay . Bild från Curve.

Curve är tänkt att vara det enda kortet du behöver – lägg in alla dina kort i Curve och poff så var det klart – aldrig mer behöver du gå runt med flera kort och en fullproppad plånbok. Det är en fin vision och för oss som har många kort är den mycket lockande. Jag beställde ett Curve kort i slutet av förra året och har fortfarande i början av 2020 tre kort kvar i plånboken. Det visade sig inte riktigt fungera så smidigt trots allt. För det första stödjer inte Curve alla kortutgivare – American Express drog sig ur samarbetet med Curve den 29 januari 2019 – en kraftig smäll för Curve och deras användare.

Varken snyggt eller praktiskt med för många kort. Image by e-gabi from Pixabay 

För det andra så får du inte rabatterna som är direkt kopplade till ditt kort direkt vid köp. Handlar jag i en matbutik som erbjuder 2 för 1 för medlems kunder så registrar alltså inte Curve detta och du blir utan din rabatt. Så därför bär jag nu med mig även Ica kortet i plånboken. Om din butik har gjort det möjligt att registrera poäng och rabatter på flera kort så kan du bortse från denna punkt.

Summering nackdelar:

1. Saknar stöd för American Express.

2. Missar rabatter som är kopplade till ditt kort.

Fördelarna med Curve – förutom att det är helt kostnadsfritt och ger dig en överblick över alla dina köp erbjuder Curve riktigt spännande funktioner.


Time-Machine: Funktionen gör det möjligt att flytta ett köp från ett kort till ett annat upp till två veckor tillbaka i tiden. Ångrar du att du betalade flygresan med ett kort som saknar flygförsäkring? Visade det sig att lunchen inte skulle dras på företagskortet? Med Curve kan du betala med vilket kort du vill och ändra i efterhand. När du flyttar en transaktion från ett kort till ett annat så görs ett återköp på kortet du flyttar transaktionen från och ett nytt köp på kortet du flyttar den till. 

Med Time Travel hinner du förbi Canada innan du bestämmer vilket kort du ska betala med.

Curve på resan: Curve passar perfekt för dig som reser sporadiskt. Ingen valutapåslag på en spendering upp till 500 pund per månad (6 200 kr) och fria uttag upp till 200 pund (ca 2500kr) per månad. För dig som har tänkt att göra en längre resa rekommenderar vi dig att använda ett kort utan gräns på spendering i annan valuta. Värt att notera eftersom Curve är ett brittiskt bolag så kan de ta en ca 0,5 – 1,5% avgift för de köp som görs när börsen är stängd (helger). Om du vill undvika dessa påslag på helger är P.F.C. ett bra kort som inte har denna avgift. Läs mer om kortet här. 

Curve digitaliserar alla dina kort och ger dig bättre kontroll på dina köp.

Med Curve blir ditt trötta bankkort digitalt: Har din bank släpat efter vad gäller allt vad applikationer och digitala kort heter? Curve löser detta –  Kopplar du ditt kort som saknar de senaste funktionerna så poff har du nu tillgång till Apple Pay och en app med alla dina senaste köp. Vill du veta mer utförligt hur du kopplar dina kort till Apple Pay via Curve så kan du läsa vidare här. 

Summering fördelar:

1. Time travel funktionen är riktigt användbar

2. Inget valutapåslag på resan gör Curve perfekt på resande fot

3. Gör alla dina kort digitala

4. Koppla in alla dina kort till Apple Pay

5. Kostnadsfritt att använda Curve

Om du tar ut pengar på ditt kreditkort via Curve kommer du fortfarande bli debiterad en avgift via ditt kreditkort. Det är sällan en bra idé att ta ut pengar med ett kreditkort pga de höga avgifterna. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi dig att använda dina kreditkort kopplade till Curve precis som du använder dem i vanliga fall. Ska du ta ut pengar så görs det mycket smidigare med ett vanligt bankkort utan avgifter. 

Summering: Trots att Curve inte stödjer AmEx och att rabatter kopplade till ditt kort inte registreras med Curve så är det fortfarande en riktigt bra tjänst som minskar besvären med flera kort. Time-machine är underbart eftersom du kan betala med vilket kort som helst och sen i lugn o ro ändra vilket kort du betalade med. Saknar ditt kort digitala nymodigheter uppgraderar du enkelt ditt kort via Curve. Eftersom Curve är kostnadsfritt för dig som använder det och egentligen bara ger fördelar rekommenderar vi Curve. Använder du dessutom vår länk får du ditt kort laddat med 60kr – helt enkelt en no brainer enligt oss. Vi är inte sponsrade av Curve och alla våra artiklar baseras på feedback från våra användare och framförallt oss själva och är självklart helt opartiska. 

Vi har inte testat cashback funktionen på 1% på valfria butiker. Framförallt eftersom utbudet av butiker är mycket litet och snarare uppmuntrar till konsumtion.

Vi har inte heller testat de övriga av Curves kort utan enbart riktat in oss på det kostnadsfria kortet Curve Blue.

Vill du ha tips på vilket kort du ska ladda ditt Curve kort med får du gärna hoppa över till vår jämförelsetjänst ebbel. Eller läsa vår artikel Bäst kreditkort 2020 och hur vi tänk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *